بررسی فرآیند حرارت زایی در بسته بندی های خود گرم شونده

نویسنده

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن، باشگاه پژوهشگران جوان، تنکابن، ایران

چکیده

صنعت بسته­بندی مواد غذایی همگام با پیشرفت در سایر صنایع، موفقیت­های چشمگیری داشته و فنّاوری­های نوینی جهت رفاه مصرف­کنندگان ارائه نموده است به­طوری که امروزه شاهد طیف وسیعی از انواع بسته­بندی­های ساده تا اصلاح شده و در نهایت بسته­بندی­های خاصی هستیم که خود قادر به گرم و یا سرد نمودن محتویاتشان می­باشند. بسته­بندی خود گرم­شونده، در واقع نوعی از بسته­ بندی فعال ماده غذایی است که قادر به حرارت­دهی ماده غذایی بدون نیاز به استفاده از منبع حرارتی خارجی است. این نوع کنسروهای غذایی معمولاً برای استفاده کوهنوردان و مردمی که به مایکروویو و اجاق گاز(وسایل حرارتی) دسترسی ندارند، مفید است. بدنه این قوطی­ ها دوجداره بوده که انرژی مورد نیاز برای گرم کردن این غذاها از واکنش گرمازا مواد شیمیایی موجود بین این دو لایه تأمین می ­شود. در این مقاله، به مکانیسم تولید حرارت پرداخته شده است.

کلیدواژه‌ها