دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن، باشگاه پژوهشگران جوان، تنکابن، ایران
چکیده
صنعت بستهبندی مواد غذایی همگام با پیشرفت در سایر صنایع، موفقیتهای چشمگیری داشته و فنّاوریهای نوینی جهت رفاه مصرفکنندگان ارائه نموده است بهطوری که امروزه شاهد طیف وسیعی از انواع بستهبندیهای ساده تا اصلاح شده و در نهایت بستهبندیهای خاصی هستیم که خود قادر به گرم و یا سرد نمودن محتویاتشان میباشند. بستهبندی خود گرمشونده، در واقع نوعی از بسته بندی فعال ماده غذایی است که قادر به حرارتدهی ماده غذایی بدون نیاز به استفاده از منبع حرارتی خارجی است. این نوع کنسروهای غذایی معمولاً برای استفاده کوهنوردان و مردمی که به مایکروویو و اجاق گاز(وسایل حرارتی) دسترسی ندارند، مفید است. بدنه این قوطی ها دوجداره بوده که انرژی مورد نیاز برای گرم کردن این غذاها از واکنش گرمازا مواد شیمیایی موجود بین این دو لایه تأمین می شود. در این مقاله، به مکانیسم تولید حرارت پرداخته شده است.