فنّاوری نانو به عنوان علم پیش روی بشر در کمتر از یک دهه گذشته پیشرفت های قابل توجّهی داشته است. به خصوص در زمینه صنایع غذایی و بسته بندی جایگزینی فنّاوری نانو به جای کاربردهای سنتی هر روز توسعه بیشتری از خود نشان می دهد. در صنعت بسته بندی استفاده از نانو کامپوزیت ها به دلیل خواص بسیار مطلوب و مناسب در حفظ کیفیت و سلامت ماده غذایی و نیز افزایش زمان ماندگاری مورد توجّه محققان و صنعتگران قرار گرفته است. در صورتی که در ساختمان نانو کامپوزیت از پلیمرهای زیست سازگار با منشأ تجدیدپذیر مانند نشاسته، پروتئین، پلی ساکارید یا پلیمرهای زیست سازگار با منشأ پتروشیمیایی استفاده شود، می توان از حجم فزاینده انباشت مواد پلاستیکی، آلودگی محیط زیست و تکثیر گاز CO2 ناشی از سوزاندن آنها در طبیعت جلوگیری به عمل آورد. نانو کامپوزیت ها موادی هستند که از ترکیب نانو ذرّات تهیه می گردند. پرکاربردترین تقویت کننده های نانو اندازه در پلیمرهای مورد استفاده در بسته بندی مواد غذایی، سیلیکات های لایهای از نوع مونت مورلونیت می باشد. مونتموریلونیت به عنوان یکی از ارزان ترین و در دسترس ترین نوع سیلیکای لای های در کنار هکتروریت و ساپونیت این توانایی را دارد که در ابعاد نانو به کار رفته و علاوه بر امتزاج با پلیمرهای هیدروکربنی با بیوپلیمرها و پلیمرهای زیست تخریب پذیر ترکیب شده و با ارتقاء خواص مکانیکی، حرارتی، الاستیسیتی و مقاومت نفوذی این پلیمرها، محدودیت به کارگیری آنها را در کاربردهای بسته بندی مرتفع ساخته و به لحاظ صنعتی نیز جایگزین مناسبی برای پلاستیک های موجود باشد.
جعفری زاده مالمیری, هدا, & قازجهانیان, محمد علی. (1393). استفاده از نانوذرّات سیلیکایی مونت موریلونیت(MMT) در صنعت بسته بندی مواد غذایی. علوم و فنون بستهبندی, 4(14), -.
MLA
هدا جعفری زاده مالمیری; محمد علی قازجهانیان. "استفاده از نانوذرّات سیلیکایی مونت موریلونیت(MMT) در صنعت بسته بندی مواد غذایی", علوم و فنون بستهبندی, 4, 14, 1393, -.
HARVARD
جعفری زاده مالمیری, هدا, قازجهانیان, محمد علی. (1393). 'استفاده از نانوذرّات سیلیکایی مونت موریلونیت(MMT) در صنعت بسته بندی مواد غذایی', علوم و فنون بستهبندی, 4(14), pp. -.
VANCOUVER
جعفری زاده مالمیری, هدا, قازجهانیان, محمد علی. استفاده از نانوذرّات سیلیکایی مونت موریلونیت(MMT) در صنعت بسته بندی مواد غذایی. علوم و فنون بستهبندی, 1393; 4(14): -.