اکسیژن تأثیر نامطلوبی بر کیفیت شمار زیادی از مواد غذایی دارد. دانههای آجیلی به دلیل محتوای چربی غیر اشباع بالا مستعد اکسایش و در نتیجه کاهش زمان ماندگاری هستند. به کارگیری فیلمها و پوششهای خوراکی راهحل جدیدی برای مرتفع ساختن این مشکل است. پوششها و فیلمهای خوراکی در دانههای آجیلی عمدتاً به منظور کنترل انتقال گاز، رطوبت و کاهش اکسایش به کار گرفته میشوند. فیلمها و پوششهای خوراکی حاوی مواد فعال میتوانند نقش مهمی در افزایش خواص عملکردی و تغذیهای دانههای آجیلی داشته باشند. برای مثال پوششهای حاوی مواد آنتیاکسیدانی موانع بهتری در برابر اکسیژن بوده و در نتیجه حفاظت بهتری از محصول در برابر اکسایش به عمل میآورند. یک پوشش خوراکی موفق باید ممانعتکنندگی خوبی در برابر رطوبت و گازها داشته باشد و از خصوصیات سطحی و حسی خوبی نیز برخوردار باشد، نحوه پوششدهی نیز باید متناسب با هدف مورد نظر و به دقّت انتخاب شود. این مقاله مروری بر استفاده و تأثیر پوششهای خوراکی بر روی دانههای آجیلی دارد که تعریف، طبقهبندی، مواد رایج در ساخت پوششها، شیوههای متداول به کارگیری پوششها و پیشرفتهای اخیر در این زمینه را شامل میشود. همچنین ویژگیهای حسی، نفوذپذیری به رطوبت، گازها و چشمانداز آیندهی این پوششها نیز بررسی خواهد شد.
خشنودینیا, سارا, صداقت, ناصر, & رادمرد قدیری, غلامحسین. (1392). استفاده از پوششهای خوراکی به منظور افزایش کیفیت و پایداری اکسایشی دانههای آجیلی. علوم و فنون بستهبندی, 4(15), -.
MLA
سارا خشنودینیا; ناصر صداقت; غلامحسین رادمرد قدیری. "استفاده از پوششهای خوراکی به منظور افزایش کیفیت و پایداری اکسایشی دانههای آجیلی", علوم و فنون بستهبندی, 4, 15, 1392, -.
HARVARD
خشنودینیا, سارا, صداقت, ناصر, رادمرد قدیری, غلامحسین. (1392). 'استفاده از پوششهای خوراکی به منظور افزایش کیفیت و پایداری اکسایشی دانههای آجیلی', علوم و فنون بستهبندی, 4(15), pp. -.
VANCOUVER
خشنودینیا, سارا, صداقت, ناصر, رادمرد قدیری, غلامحسین. استفاده از پوششهای خوراکی به منظور افزایش کیفیت و پایداری اکسایشی دانههای آجیلی. علوم و فنون بستهبندی, 1392; 4(15): -.