مسئله بازاریابی و تجارت محصول، حلقه انتهایی چرخه تولید محسوب می شود. محصولات باغی همچون انار به جهت مشکل انبارمانی و فسادپذیری در این خصوص از وضعیت پیچیده تری برخوردارند. یکی از مشکلات میوه انار در ایران، نگهداری و عرضه نامناسب آن است، لذا دست یابی به بسته بندی مناسب انار و دانه انار در ایران از اهمیت بالایی برخوردار است. در حال حاضر، پوسیدگی میوه انار در انبار یا در مراحل بازاررسانی، مهمترین مشکل انبارداری و مانع عمده صادرات میوه انار محسوب می گردد و از طرفی، اگرچه درخواست جهانی برای انار به دلیل خواص درمانی آن افزایش یافته، ولی به دلیل مشکلات مربوط به جدا کردن دانه از میوه انار تمایل زیادی به خریدن این میوه وجود ندارد. از این رو، در چندین سال اخیر، استفاده از روش های درست و صحیح جدا کردن دانه ها و نگهداری مناسب به منظور عرضه به بازار بسیار مورد توجّه قرار گرفته است. خوشبختانه دستگاه های جداکردن دانه از انار در حال حاضر وجود دارد ولی متأسفانه مشکلات مربوط به نگهداری دانه وجود داشته که در حال حاضر، روش های به کار رفته، فقط قادر به نگه داری به مدّت چند روز میباشند. تحقیقات زیادی پیرامون نگهداری دانه انار در حال حاضر در سرتاسر دنیا مورد توجّه قرار گرفته است. یکی از این روشها، نگهداری تحت شرایط اتمسفر اصلاح شده می باشد که نتایج خوبی را در بر داشته است. در ادامه به بررسی تحقیقات انجام شده در این زمینه و بر روی دانه انار و اهمیت استفاده از این روش پرداخته می شود.