مواد غذایی در صورت وجود فرصت کافی، به خصوص زمانی که در شرایط نامطلوب قرار می گیرند، دچار فسادهای فیزیکی، شیمیایی و میکروبی می شوند. در صورت بروز فساد در نان و سایر محصولات پخت، عمر ماندگاری و کیفیت محصول کاهش می یابد. در نتیجه علاوه بر ایجاد خطر برای سلامت مصرف کننده، میتواند منجر به بروز زیان های اقتصادی قابل توجّهی نیز شود. از این رو، باید گفت توجّه به بسته بندی به عنوان پوشش و محافظ در برابر عوامل خارجی و نیز به عنوان ابزاری جهت آگاهی رسانی به مصرف کننده از لحاظ کیفیت محتوا، یکی از ضروریات صنعت تولید، بسته بندی نان و سایر محصولات پخت به شمار می رود. با پیشرفت صنایع بسته بندی و شناخت جایگاه آن در بازار مصرف، به تدریج استفاده از بسته بندی های هوشمند، جایگزین بسته بندی های سنتی شده است. بسته بندی فعال، دسته ای از بسته بندی های هوشمند به شمار می روند که انواع پرکاربرد آن در بسته بندی محصولات پخت، شامل بسته بندی دارای جاذب اکسیژن و رطوبت، بسته بندی دارای رهاساز اتانول و بسته بندی دارای جاذب طعم و بو می باشد.بسته بندی های دارای برچسب شناسایی امواج رادیویی و نیز بسته بندی های مجهّز به شناساگر دما ـ زمان از دیگر انواع بسته بندی های هوشمند به شمار می روند. در این مقاله به بررسی اجمالی نقش و مکانیسم عمل بسته بندی های هوشمند نان و سایر محصولات پخت پرداخته می شود.
آقاجان زاده سورکی, سارا, & مقصودلو, یحیی. (1392). کاربرد بسته بندی هوشمند و فعال در بسته بندی نان و سایر محصولات پخت. علوم و فنون بستهبندی, 4(16), -.
MLA
سارا آقاجان زاده سورکی; یحیی مقصودلو. "کاربرد بسته بندی هوشمند و فعال در بسته بندی نان و سایر محصولات پخت", علوم و فنون بستهبندی, 4, 16, 1392, -.
HARVARD
آقاجان زاده سورکی, سارا, مقصودلو, یحیی. (1392). 'کاربرد بسته بندی هوشمند و فعال در بسته بندی نان و سایر محصولات پخت', علوم و فنون بستهبندی, 4(16), pp. -.
VANCOUVER
آقاجان زاده سورکی, سارا, مقصودلو, یحیی. کاربرد بسته بندی هوشمند و فعال در بسته بندی نان و سایر محصولات پخت. علوم و فنون بستهبندی, 1392; 4(16): -.