گرگان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دانشکده مهندسی چوب و کاغذ، گروه صنایع خمیر و کاغذ
چکیده
امروزه استفاده از کاغذ در بستهبندی به دلیل ویژگیهایی مثل سبکی و زیستتخریبپذیری، در مقایسه با مواد پلاستیکی کاربرد گستردهتری دارد. از آنجایی که کاغذ دارای ویژگیهای ممانعتی ضعیفی همچون نفوذپذیری به بخار آب، گازها و روغن ضعیفی میباشد، برای بهبود ویژگیهای ممانعتی کاغذ بستهبندی، استفاده از پلیمرهای مصنوعی مثل پلیاتیلن، لاتکس و پلیوینیلالکل بهمنظور بهبود ویژگیهای ممانعتی کاغذ بستهبندی، ایجاد مشکلات زیستمحیطی میکند. ﺟﻬﺖ رفع این ﻣﺸﮑﻼﺕ، ﻓﻴﻠﻢﻫﺎ ﻭ ﭘﻮﺷﺶﻫﺎیی ﺑﺮ ﭘﺎﻳﻪ ﭘﻠﯽﺳﺎﮐﺎﺭﻳﺪها، ﭘﺮﻭﺗﺌﻴﻦها، چربیها ﻭ ﻳﺎ ﺗﺮﮐﻴﺒﯽ ﺍﺯ ﺁﻥﻫﺎ ﻭﺍﺭﺩ ﺻﻨﻌﺖ ﺑﺴﺘﻪﺑﻨﺪﯼ ﺷﺪﻩﺍﻧﺪ. یکی از پروتئینهایی که در ایران به فراوانی و ارزانی در دسترس است و اخیراً تلاش زیادی برای پیدا کردن کاربردهای جدیدی برای آن صورت گرفته است، پروتئین آب پنیر میباشد. در این مقاله به بررسی تأثیر وزن پوشش بر ویژگیهای مقاومتی (پارگی و ترکیدن)، ممانعتی(نفوذپذیری در برابر هوا، روغن و آب) و فیزیکی (وزن پوشش) کاغذ سبک پوشش داده شده با پروتئین آب پنیر پرداخته شده است. در این تحقیق از دو سرعت 30 و 50 میلیمتر بر ثانیه برای پوششدهی کاغذ استفاده شد و تأثیر دو وزن پوشش متفاوت بر روی ویژگیهای کاغذ بررسی گردید. نتایج نشان داد که خواص ممانعتی و مقاومتی کاغذهای حاصل با افزایش سرعت پوششدهی به دلیل کاهش وزن پوشش بالا میرود. همچنین استفاده از کنسانتره پروتئین آب پنیر- ساکاروز بهدلیل قیمت بسیار کم و خواص ممانعتی بسیار عالی در برابر روغن، برای پوششدهی کاغذ بستهبندی مواد غذایی چرب مثل پیتزا و جعبه شیرینی بسیار مناسبتر است.
چشمک, سهیلا, & دهقانی فیروزآبادی, محمد رضا. (1393). پوششدهی کاغذ سبک با پروتئین آب پنیر برای بستهبندی محصولات چرب. علوم و فنون بستهبندی, 5(19), -.
MLA
سهیلا چشمک; محمد رضا دهقانی فیروزآبادی. "پوششدهی کاغذ سبک با پروتئین آب پنیر برای بستهبندی محصولات چرب", علوم و فنون بستهبندی, 5, 19, 1393, -.
HARVARD
چشمک, سهیلا, دهقانی فیروزآبادی, محمد رضا. (1393). 'پوششدهی کاغذ سبک با پروتئین آب پنیر برای بستهبندی محصولات چرب', علوم و فنون بستهبندی, 5(19), pp. -.
VANCOUVER
چشمک, سهیلا, دهقانی فیروزآبادی, محمد رضا. پوششدهی کاغذ سبک با پروتئین آب پنیر برای بستهبندی محصولات چرب. علوم و فنون بستهبندی, 1393; 5(19): -.