زعفران یک محصول صادراتی راهبردی برای کشور بوده و ایران به عنوان بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده این محصول در جهان شناخته شده است. از شایع ترین عوامل بر کاهش سهم ایران در صادرات زعفران، میتوان به سامانه ای بسته بندی ضعیف این محصول اشاره نمود. به کارگیری روش های نوین بسته بندی نظیر فنّاوری هردل می تواند تا حد زیادی سبب حفظ کیفیت زعفران گردد. علیرغم پیشرفت هایی که در زمینه بستهبندی زعفران و در زمینههای دیگر صورت گرفته، ولی با این وجود، به دلیل مسائل و مشکلاتی نظیر، سامانه های بسته بندی ضعیف، رعایت نکردن بهداشت و استانداردها و سطح کیفی پایین، هنوز این محصول با ارزش افزوده بالا، جایگاه واقعی خود را با نام ایران در جهان پیدا نکرده است، لذا ضروری است که با اجرای برنامه هایی نظیر: تولید فرآورده های جدید، استفاده از فنّاوری های نوین در بستهبندی و بهبود استانداردهای بهداشتی و کیفی، ضمن حفظ جایگاه زعفران ایرانی در جهان، راندمان و بهرهوری تولید آن را نیز افزایش داد. در این پژوهش، ضمن بیان کلیاتی در مورد زعفران و خواص آن به بررسی مشکلات اساسی بسته بندی صادراتی زعفران پرداخته شده و در پایان فنّاوری های نوین نگهداری زعفران از جمله بسته بندی اتمسفر اصلاح شده، فنّاوری نانو و پرتودهی معرفی گردیده است.