تولید فیلمهای زیست تخریبپذیر و خوراکی با ویژگیهای مکانیکی و نفوذپذیری مناسب، یکی از چالشهای مهم در صنعت بستهبندی مواد غذایی میباشد. فیلمهای خوراکی نه تنها به طور فیزیکی غذا را محافظت میکنند، بلکه موجب کاهش از دست رفتن رطوبت، محدود نمودن جذب اکسیژن و کاهش مهاجرت لیپیدها در ماده غذایی میشوند. پلیمرهای با منشأ طبیعی مانند کربوهیدراتها و پروتئینها بهترین مواد در ساخت فیلم های خوراکی میباشند، چرا که کاملاً زیست تخریبپذیر میباشند و همچنین میتوانند مانند مکمّلی در افزایش ارزش غذایی برخی از غذاها مؤثر باشند. با این حال، حلالیت زیاد در آب و نفوذپذیری فراوان در برابر بخار آب و مقاومت مکانیکی کم، استفاده از این پلیمرها را محدود نموده است. مطالعات متعدّدی به منظور بهبود ویژگی این فیلمها از طریق ساخت فیلمهای چند لایه و کامپوزیتی و یا ایجاد اتصال عرضی بین اجزای سازنده فیلم به طریق فیزیکی و شیمیایی صورت گرفته است. در این مقاله مروری، کاربرد آنزیم ترانس گلوتامیناز در تهیه فیلمهای خوراکی بر پایه کیتوزان و اثر آن بر ویژگیهای مکانیکی و نفوذپذیری این فیلمها مورد بررسی قرار میگیرد.
عرب, سیده معصومه, یوسفی اصلی, مجتبی, خورشیدیان, نسیم, & فرهودی, مهدی. (1394). کاربرد آنزیم ترانس گلوتامیناز در تهیه فیلم های خوراکی بر پایه کیتوزان. علوم و فنون بستهبندی, 6(22), 78-86.
MLA
سیده معصومه عرب; مجتبی یوسفی اصلی; نسیم خورشیدیان; مهدی فرهودی. "کاربرد آنزیم ترانس گلوتامیناز در تهیه فیلم های خوراکی بر پایه کیتوزان", علوم و فنون بستهبندی, 6, 22, 1394, 78-86.
HARVARD
عرب, سیده معصومه, یوسفی اصلی, مجتبی, خورشیدیان, نسیم, فرهودی, مهدی. (1394). 'کاربرد آنزیم ترانس گلوتامیناز در تهیه فیلم های خوراکی بر پایه کیتوزان', علوم و فنون بستهبندی, 6(22), pp. 78-86.
VANCOUVER
عرب, سیده معصومه, یوسفی اصلی, مجتبی, خورشیدیان, نسیم, فرهودی, مهدی. کاربرد آنزیم ترانس گلوتامیناز در تهیه فیلم های خوراکی بر پایه کیتوزان. علوم و فنون بستهبندی, 1394; 6(22): 78-86.