یکی از اصول بستهبندی پایدار و هدفمند در بسته بندی مواد غذایی، جهت برآورده ساختن نیازهای مصرفکننده، نقش شاخص های طراحی بسته در قابلیت به دست گرفتن آن میباشد. بستهبندی مواد غذایی از اهمیت ویژهای برای مصرفکننده برخوردار میباشد و باید دارای کارایی و عملکرد بالایی بوده و در هنگام مصرف توسط مصرف کننده به آسانی باز شود و از طرف دیگر، مسائل بهداشت و ایمنی نیز در آن رعایت گردد. بنابراین یکی از راهبردهای طراحی پایدار که باید به وسیله طراحان در راستای نیاز به بسته بندی موجود یا جدید اتخاذ گردد، رفع نیاز مصرف کنندگان است. برای اینکه بسته بندی به سادگی در دسترس باشد؛ باید آسان باز شده و بدون به خطر انداختن سلامت مصرف کننده از کیفیت خوب و بالایی نیز برخوردار باشد. تولیدکنندگانی که این عوامل را رعایت نمی کنند، اثرات منفی و پیامدهای کاهش فروش محصولات خود را باید تحمل کنند.
Arthritis Australia (2012). "Food Packaging Design Accessibility Guidelines". Georgia Tech Research Institute (GTRI). Arthritis. Translated by Emampour, M. Pourzand, R.##