اثر اسانس اسطوخودوس و پوست نارنج بر خصوصیات فیلم نانوکامپوزیت کاراژینان-ژلاتین/ نانو رس جهت استفاده در بسته بندی مواد غذایی

نویسندگان

1 گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان

2 گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

3 دانشگاه تربیت مدرس، نور

چکیده

تحقیق حاضر به منظور بررسی مقایسه تأثیرات افزودن مقادیر مختلف اسانس اسطوخودوس و پوست نارنج بر خصوصیات فیلم­های زیست تخریب­‌پذیر کاپاکاراژینان- ژلاتین/ نانورس صورت پذیرفت. نانوکامپوزیت کاپاکاراژینان- ژلاتین/ نانورس با افزودن دو سطح 5/1و 2 درصد وزنی- وزنی (wt%) اسانس اسطوخودوس و اسانس پوست نارنج ماتریس پلیمری تهیه گردید. ویژگی­های فیزیکی (درصد رطوبت و حلالیت ، نفوذ پذیری و جذب آب)، ظاهری(رنگ، کدورت و انتقال نور)، مکانیکی شامل ( مقاومت کشش و ازدیاد طول در نقطه شکست) و ویژگی میکروبی فیلم­‌ها مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد، فیلم مرکـب کاپاکاراژینان-ژلاتین/ نانورس حاوی 5/1 درصد اسانس پوست نارنج بیشترین فعالیت ضد­میکروبی را داشته است. همچنین این فیلم واجد ‌ویژگی­های فیزیکی و مکانیکی قابل قبول و بهتری نسبت به سایر نانوکامپوزیت­های حاوی اسانس بوده است.

کلیدواژه‌ها


  1. Tajkarimi, M. M., Ibrahim, S. A., & Cliver, D. O. (2010). "Antimicrobial herb and spice compounds in food." Food control, 21(9), 1199-1218.##2. Siripatrawan, U., & Harte, B. R. (2010). "Physical properties and antioxidant activity of an active film from chitosan incorporated with green tea extract." Food Hydrocolloids, 24(8), 770-775.##3. Shahidi, F., & Zhong, Y. (2012). "Citrus oils and essences." Kirk-Othmer Encyclopedia of Chemical Technology.##4. Wei, A., & Shibamoto, T. (2010). "Antioxidant/lipoxygenase inhibitory activities and chemical compositions of selected essential oils." Journal of agricultural and food chemistry, 58(12), 7218-7225.##5. Mu, C., Guo, J., Li, X., Lin, W., & Li, D. (2012). "Preparation and properties of dialdehyde carboxymethyl cellulose crosslinked gelatin edible films." Food Hydrocolloids, 27(1): 22-29.##6. Martins, J. T., Cerqueira, M. A., Bourbon, A. I., Pinheiro, A. C., Souza, B. W., & Vicente, A. A. (2012). "Synergistic effects between κ-carrageenan and locust bean gum on physicochemical properties of edible films made thereof." Food Hydrocolloids, 29(2): 280-289.##7. Ojagh, S. M., Rezaei, M., Razavi, S. H., & Hosseini, S. M. H. (2010). "Development and evaluation of a novel biodegradable film made from chitosan and cinnamon essential oil with low affinity toward water." Food Chemistry, 122(1): 161-166.##8. Ahmad, M., Benjakul, S., Prodpran, T., & Agustini, T. W. (2012a). "Physico-mechanical and antimicrobial properties of gelatin film from the skin of unicorn leatherjacket incorporated with essential oils." Food Hydrocolloids, 28(1), 189-199.##9. Bahram, S., Rezaei, M., Soltani, M., Kamali, A., Ojagh, S. M., & Abdollahi, M. (2013). "Whey protein concentrate edible film activated with cinnamon essential oil." Journal of Food Processing and Preservation.##10. Atef, M., Rezaei, M., & Behrooz, R. (2015). "Characterization of physical, mechanical, and antibacterial properties of agar-cellulose bionanocomposite films incorporated with savory essential oil." Food Hydrocolloids, 45, 150-157.##11. Abdollahi, M., Rezaei, M., & Farzi, G. (2012). "Improvement of active chitosan film properties with rosemary essential oil for food packaging." International Journal of Food Science & Technology, 47(4), 847-853.##12. Shojaee-Aliabadi, S., Mohammadifar, M. A., Hosseini, H., Mohammadi, A., Ghasemlou, M., Hosseini, S. M., ... & Khaksar, R. (2014). "Characterization of nanobiocomposite kappa-carrageenan film with (Zataria multiflora) essential oil and nanoclay." International journal of biological macromolecules.##