2
پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی مشهد
چکیده
دوره رسیدن و مصرف میوههای تازه از جمله انار نسبتاً کوتاه است. بهعلاوه مصرف انار عمدتاً به دلیل خارج کردن سخت دانهها چندان متداول نمیباشد. از این رو، میوه انار با حداقل فرآوری شده (دانههای انار آماده مصرف) بجای میوه کامل، محصول جذّابتری به مصرفکنندگان ارائه و چشمانداز تولید و مصرف انار را افزایش میدهد. در سالهای اخیر، دانههای انار آماده مصرف به علت سهولت مصرف، ارزش تغذیهای بالا و خصوصیات حسی منحصر به فرد، عامهپسند شدهاند. با توجّه به ارزش تغذیهای انار، دانههای انار با حداقل فرآوری و بستهبندی شده تحت اتمسفر اصلاح یافته راه جدیدی برای استفاده بهینه از میوه درجه پایین با نقصهای سطحی پوست مانند ترک، شکاف و آفتاب سوختگی را ارائه میدهد. میوهها و سبزیجات با حداقل فرآیند، به علت افزایش فرآیندهای آنزیمی درونزا و سرعت تنفس، مستعد افزایش افت کیفی و آلودگی میکروبی میگردند. فنّاوری بستهبندی در اتمسفر اصلاح شده، امکان به تأخیر انداختن میزان تنفس و افزایش مدّت ماندگاری محصولات تازه را فراهم میکند. پوشش های خوراکی نیز به عنوان مانعی در برابر مهاجرت رطوبت و گاز عمل میکنند و برخی مانند کیتوزان خاصیت ضدمیکروبی و ضدقارچی نیز دارند. استفاده از اسانس های روغنی در پوشش خوراکی نیز به بهبود خاصیت ضدمیکروبی آن کمک می نماید. پوشش دهی دانههای انار با ژل آلوئه ورا و عسل نیز موجب حفظ خصوصیات کیفی آن می گردد.
صداقت, ناصر, قربانی, مریم, & میلانی, الناز. (1393). بسته بندی های نوین جهت حفظ خصوصیات کیفی و بهبود ماندگاری دانه های انار آماده مصرف. علوم و فنون بستهبندی, 5(20), -.
MLA
ناصر صداقت; مریم قربانی; الناز میلانی. "بسته بندی های نوین جهت حفظ خصوصیات کیفی و بهبود ماندگاری دانه های انار آماده مصرف", علوم و فنون بستهبندی, 5, 20, 1393, -.
HARVARD
صداقت, ناصر, قربانی, مریم, میلانی, الناز. (1393). 'بسته بندی های نوین جهت حفظ خصوصیات کیفی و بهبود ماندگاری دانه های انار آماده مصرف', علوم و فنون بستهبندی, 5(20), pp. -.
VANCOUVER
صداقت, ناصر, قربانی, مریم, میلانی, الناز. بسته بندی های نوین جهت حفظ خصوصیات کیفی و بهبود ماندگاری دانه های انار آماده مصرف. علوم و فنون بستهبندی, 1393; 5(20): -.